Bastardon kanapata

Ajattelin laajennella tarjontaani kirjoittamalla silloin tällöin myös hieman arkisemmistakin safkoistani, mutta oi ystäväni hyvät, älkää peljätkö; ruokaelitismi elää ja voi hyvin siitä huolimatta! Sunnuntairuokana oli tarjolla tällaista. Pataruoka on sunnuntaina sen takia kiva, että ruoka kypsyy uunissa pikkuhiljaa samalla kun itse voi loikoilla sohvalla telkkarin roskaohjelmia ahmien. Periaate on miltei aina operaatio jääkaapin tyhjennys, mutta tällä kertaa funtsin setit etukäteen ja kävin poistamassa lähimarketista tarvittavat ainekset. Jos et siis vielä omista hyvää valurautapataa, on se syytä hankkia välittömästi.

  • n. 500 g broilerin fileepihvejä
    Kanapata uunista tulleena. Valurautapata on varmasti
    yksi parhaista ihmisolennon keksinnöistä.
  • 2-5 punasipulia
  • 4 kynttä valkosipulia
  • 1 paprika
  • peukalon kokoinen pala inkivääriä
  • 1 pkt pippurituorejuustoa
  • 1 prk smetanaa
  • ½ purkki turkkilaista jugurttia
  • 1 sitruunan mehu
  • mustapippuria
  • kanaliemikuutio
  • paprikamaustetta
  • kurkumaa

Tämä oli kyllä simppelein safka ikinä! Leikkele tipusen fileet suikaleiksi. Pyöräytä niitä nopeasti kuumalla pannulla, jotta pinta saa hieman väriä. Latele suikaleet pataan. Pilko muut ainekset ja tyrki pataan. Omat punasipulit olivat aika pieniä, joten niitä meni sinne 5 kpl. Sipulia saa olla reilusti, sillä se antaa hyvän maun kastikkeeseen. Laitoin mustapippuria melko reilusti, sillä kermaisen pippurinen kastike on jotain aivan käsittämättömän hyvää. Kanaliemikuutiosta tulee sopivasti suolaa, joten suolan lisäykseen ei ole tarvetta. Sitten vaan koko komeus uuniin. 175-astetta ja puolisen tuntia riittää. Voit toki laskea uunin lämpötilaa ja pidentää kypsytysaikaa, jolloin kanasta tulee vieläkin mureampi. Tarkista kuitenkin ettet kypsennä tipusta yli, sillä silloin siitä tulee kuiva eikä se ole hyvää edes Erkin mielestä. Meillä oli nälkä, joten pikainen haudutus sai tällä kertaa luvan riittää.

Koska tämä oli sunnuntairuoka, korianteri jäi laittamatta.
Tästä saa kuitenkin pienillä modauksilla ihan
tyylikästäkin safkaa.
Tarjoilun voi suorittaa keitetyn tai paistetun riisin kanssa. Koristele annos tuoreella korianterilla. Jos haluat nauttia alkoholia, hyvä saksalainen tai alsacelainen kuiva riesling toimii hienosti. Myös hyvä vehnäolut tai pils on tyylikäs valinta.


Tuomio: Mmmm, kyllä kelpaa valaa itsensä osaksi sohvaa ja laittaa hyvä leffa pyörimään. Sipuli maistuu, pippuri maistuu ja maku on muutenkin todella täyteläinen! Hyvää settiä, oikein hyvää!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokonaisen lihan grillaaminen

Asiaa lihasta ja parhaasta hampurilaisesta

Paras flunssan taltuttaja: Valkosipulimaito!