Bastardon kanapata
Ajattelin laajennella tarjontaani
kirjoittamalla silloin tällöin myös hieman arkisemmistakin safkoistani, mutta
oi ystäväni hyvät, älkää peljätkö; ruokaelitismi elää ja voi hyvin siitä
huolimatta! Sunnuntairuokana oli tarjolla tällaista. Pataruoka on sunnuntaina
sen takia kiva, että ruoka kypsyy uunissa pikkuhiljaa samalla kun itse voi
loikoilla sohvalla telkkarin roskaohjelmia ahmien. Periaate on miltei aina
operaatio jääkaapin tyhjennys, mutta tällä kertaa funtsin setit etukäteen ja
kävin poistamassa lähimarketista tarvittavat ainekset. Jos et siis vielä omista
hyvää valurautapataa, on se syytä hankkia välittömästi.
- n. 500 g broilerin fileepihvejä
Kanapata uunista tulleena. Valurautapata on varmasti
yksi parhaista ihmisolennon keksinnöistä. - 2-5 punasipulia
- 4 kynttä valkosipulia
- 1 paprika
- peukalon kokoinen pala inkivääriä
- 1 pkt pippurituorejuustoa
- 1 prk smetanaa
- ½ purkki turkkilaista jugurttia
- 1 sitruunan mehu
- mustapippuria
- kanaliemikuutio
- paprikamaustetta
- kurkumaa
Tämä oli kyllä simppelein safka
ikinä! Leikkele tipusen fileet suikaleiksi. Pyöräytä niitä nopeasti kuumalla
pannulla, jotta pinta saa hieman väriä. Latele suikaleet pataan. Pilko muut
ainekset ja tyrki pataan. Omat punasipulit olivat aika pieniä, joten niitä meni
sinne 5 kpl. Sipulia saa olla reilusti, sillä se antaa hyvän maun
kastikkeeseen. Laitoin mustapippuria melko reilusti, sillä kermaisen pippurinen
kastike on jotain aivan käsittämättömän hyvää. Kanaliemikuutiosta tulee
sopivasti suolaa, joten suolan lisäykseen ei ole tarvetta. Sitten vaan koko
komeus uuniin. 175-astetta ja puolisen tuntia riittää. Voit toki laskea uunin
lämpötilaa ja pidentää kypsytysaikaa, jolloin kanasta tulee vieläkin mureampi. Tarkista kuitenkin ettet kypsennä tipusta yli, sillä silloin siitä tulee kuiva eikä se ole hyvää edes Erkin mielestä. Meillä oli nälkä, joten pikainen haudutus sai tällä kertaa luvan riittää.
Koska tämä oli sunnuntairuoka, korianteri jäi laittamatta. Tästä saa kuitenkin pienillä modauksilla ihan tyylikästäkin safkaa. |
Tarjoilun voi suorittaa keitetyn
tai paistetun riisin kanssa. Koristele annos tuoreella korianterilla. Jos
haluat nauttia alkoholia, hyvä saksalainen tai alsacelainen kuiva riesling
toimii hienosti. Myös hyvä vehnäolut tai pils on tyylikäs valinta.
Tuomio: Mmmm, kyllä kelpaa valaa
itsensä osaksi sohvaa ja laittaa hyvä leffa pyörimään. Sipuli maistuu, pippuri
maistuu ja maku on muutenkin todella täyteläinen! Hyvää settiä, oikein hyvää!
Kommentit
Lähetä kommentti